lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kirjan julkaisu alkaa nyt!

Tervetuloa seuraamaan sisaruksen surua käsittelevän kirjan julkaisua!

Minulla on monta vuotta ollut haaveena koota kirja, jossa olisi tarinoita ainoastaan sisaruksen surusta. Suomen kirjavalikoimasta puuttuu sellainen kirja. Sellaisia kirjoja löytyy, missä nuoret kertovat surukokemuksistaan, missä vanhemmat kertovat lapsen menetyksestä jne. mutta sisaruksen surusta ei ole tarinoita yksissä kansissa. 

Olen saanut kirjaa varten 19 tarinaa. Osassa tarinoista menetetty sisarus on lapsi, osassa nuori tai nuori aikuinen. Aloitin tämän kirjaprojektin 1,5 vuotta sitten. Käsikirjoitus on ollut monta kuukautta lähes valmiina, mutta kustantajaa ei löytynyt mistään. Olen saanut kymmeniä "kiitos mutta ei kiitos" -vastauksia. Välillä tuntui siltä, että tämä kirja ei tule koskaan julkaistuksi. 

Olen julkaissut neljä vuotta sitten kirjan omakustanteena, mutta ajattelin, että tämän kirjan haluan saada julkaistuksi perinteisen kustantamon kautta. Tilanne alkoi näyttää mahdottomalta, ja alkoi jo ahdistaa ja stressata koko projekti. Niinpä tällä viikolla tein päätöksen, että otan riskin, ja julkaisen kirjan omakustanteena. 

Käytän samaa kustantamoa kuin edellisen kirjan julkaisussa, eli BoD:ta. Tiistaina tilasin kustantamosta infopaketin, jonka sain torstaina. Tämän viikonlopun ohjelmassa on ollut tehdä kirjan ulkoasua koskevia valintoja, kuten kirjan koko ja väri. Olen täyttänyt toimeksiantopaperin ja kirjailijasopimuksen. 

Teen ensi viikon aikana viimeisiä tarvittavia muokkauksia teksteihin, ja viimeistään kahden viikon päästä lähetän käsikirjoituksen kustantamoon. 

Laitan myöhemmin kuvia mm. infopaketista, jonka sain.

Olen asiasta yhtä innoissani kuin neljä vuotta sitten, kun julkaisin ensimmäisen kirjani. Jännää! :)

6 kommenttia:

  1. Hyvä että teet tästä koskettavasta aiheesta kirjan.
    Aihe koskettaa varmaan monia jotka jää vähän unholaan.
    Minkä niminen on sun ensimmäinen kirja?

    VastaaPoista
  2. Kirjan nimi on Liian nuori. Tästä blogista löytyy esittely siitä kirjasta.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kevättä ja tsemppiä projektiin <3

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä projektiin! Ei varmasti ole helppoa, mutta hienoa työtä teet!

    VastaaPoista