sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Loma, jonka omistan kirjaprojektille

Minulla alkoi viikon loma. Enpä vielä vähän aikaa sitten tiennyt, mitä tekisin lomallani. Nyt tiedän, ja voi miten hyvään aikaan on viikko vapaata. Loman tavoitteena on saada käsikirjoitus ja kansikuva niin valmiiksi, että voin lähettää ne viimeistään ensi viikon sunnuntaina sähköpostilla kustantamoon. 

Käsikirjoitus on jo hyvällä mallilla. Perjantaina sain vielä yhden tarinan, jonka eilen liitin käsikirjoitukseen. Läpikävin eilen käsikirjoituksen siskoni korjausehdotusten kanssa, vielä täytyisi saada toisen siskon korjaukset. Ehkäpä saan ne tänään puhelimessa. Kun olen läpikäynyt kaikki oikolukijoiden korjausehdotukset ja korjannut sen, mitä itse olen nähnyt sopivaksi ja tarpeelliseksi, ajattelin vielä yhden kerran käydä koko 95 sivun käsikirjoituksen läpi. 




Keskiviikkona lähden kahdeksi yöksi Kuopioon lomailemaan. Oikeastaan lähden sinne sen takia, että suunnittelemme äidin kanssa kirjan kansikuvan, ja äiti tekee sen sinä aikana kun olen Kuopiossa. Ideoita on jo, mutta katsotaan millainen on lopputulos. Äiti siis mm. askartelee paljon kortteja, joten kysyin äidiltä, voisiko hän tehdä kortin, josta tulisi kansikuva. 

Olen ollut sähköpostitse yhteydessä kustantamoon. Varmistin, saako yhteen kansivaihtoehtoon valita itse tekstin värin. Olisin sen kansivaihtoehdon halunnut ensimmäiseen kirjaani, mutta silloin minulle sanottiin, että väriä ei saa itse valita. Nyt eri henkilö sanoi, että saan itse valita. Joten kirjan väri taitaa tässä viime hetkellä muuttua harmaasta valkoiseksi. Hups, nyt paljastin :P Mutta vielä tässä on muutama päivä aikaa muuttaa suunnitelmia suuntaan tai toiseen. Ajattelin, että Kuopiossa ollessani laitan kustantamoon kirjailijasopimuksen ja toimeksiannon, jotta ne ovat siellä valmiina sitten kun laitan käsikirjoituksen sähköpostilla. Toimeksiantoon siis pitää laittaa kirjan nimi ja kaikki kirjaa koskevat valinnat, joista kerroin viime viikonlopun postauksessa. Se on sitten sitova valinta. Saan onneksi ennen varsinaista kirjaa koevedoksen (vai taittovedoksen?). Eli siis paperiversiona kirjan kannet ja sivut tietysti. En tosin muista, että saako sitten enää muuttaa kannen väriä tms. 

Uskokaa tai älkää, mutta torstaina kun tulin illalla töistä kotiin, mulle iski epätoivo. Tuntui, että en jaksa enää tätä projektia. Ehkä se johtui siitä, että vihdoin 1,5 vuoden jälkeen ei ole enää pitkä aika siihen, kun saan pitää käsissäni uutta kirjaa. 

Tähän vielä loppuun kuva herkuista, joiden avulla ajattelin selvitä käsikirjoituksen viimeistelystä:


Pähkinänsärkijä-teetä, suklaakeksejä, viinirypäleitä ja babyporkkanoita.

Ps. Olen perustanut Facebookiin sivun kirjalle, käy tykkäämässä: https://www.facebook.com/ikavistapohjattomin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti