sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ongelmana kirjan kansikuva

Huh, melkoinen loppuviikko on kyllä ollut! Kaiken piti olla selkeää kirjan kansikuvan suhteen, mutta eihän asiat tietenkään mennyt kuten olin suunnitellut.

Alkuperäinen idea siis oli, että äiti askartelee korttijutuilla kirjan kansikuvan. Kun menin keskiviikkona äidin luo, katsoin ensimmäisenä äidin valmiit osanottokortit. Sieltä löytyi täydellinen kortti, josta halusin kansikuvan. Kyseessä oli lilasävyinen kortti, jossa oli käytetty valmista enkelikuvaa. Ajattelin, että tämähän on helppoa, kun äidin ei edes tarvitse ruveta askartelemaan. Joopa joo. Äiti rupesi miettimään, että saako enkelikuvaa käyttää ilman lupaa. Toinen vaihtoehto olisi ollut kortti, jossa on käytetty enkelileimasinta, mutta leimasimissa ilmeisesti on vielä tarkempaa se, kuinka paljon niitä käytetään ja mihin tarkoitukseen. Äiti soitti ystävällemme, jolla on askarteluyritys. Ystävämme lupasi selvittää kuvan alkuperän  ja kysyä luvan. Ei siitä kuitenkaan tullut mitään, kun kuva oli tilattu Ruotsista ja vielä olisi pitänyt selvittää kuka on tehnyt sen kuvan. 

Suunnitelma B. Pyysin veljeni tyttöystävää piirtämään enkelin lyhyellä varoajalla. Enkeli oli nätti, mutta en olisi saanut siitä sellaista kansikuvaa kuin olisin halunnut. Aloimme miettiä veljeni ja hänen tyttöystävänsä kanssa, että mitäs nyt. Päätimme lähteä illalla vesisateeseen ottamaan valokuvia. Saimme hienon idean, mutta emme osanneet muokata kuvaa sellaiseksi kuin olisimme halunneet. Aloin olla ihan hermona ja sanoin, että heitän koko kirjaprojektin mehtään. En olisi jaksanut enää. Veljeni lupasi lähettää kuvan kaverilleen muokattavaksi...siellä kuva on edelleen.

Ulkona kuvatessamme mieleeni tuli erään henkilön valokuvat. En vielä paljasta, että kenen. Laitoin hänelle sähköpostia, että saisinko käyttää jotain kuvaa. Lupa tuli, ja äskön ilmoitin sähköpostilla, että minkä kuvan haluaisin kirjan kanteen. Siitä tulee niin täydellinen, en malta odottaa! :)

Loppu hyvin, kaikki hyvin? Toivottavasti. 

Nyt vain odotan, että saan kyseisen kuvan sähköpostiini. Sitten vihdoin voi lähettää käsikirjoituksen ja kuvan kustantamoon ja huokaista helpotuksesta. Toivottavasti enää ei tule mitään ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti