perjantai 19. heinäkuuta 2013

Ajatuksia Ikävistä pohjattomin -kirjasta

En ole ehtinyt kunnon postausta kirjoittaa pitkään aikaan. Viime viikko meni kokonaan kirjoja postitellessa, tällä viikolla olen postittanut yksittäisiä kappaleita. Keskiviikkona tilasin lisää kirjoja, niiden pitäisi tulla minulle parin viikon sisällä. Sitten alkaa uusi postitusrumba. 

Mä oon saanut paljon ihania, koskettavia palautteita kirjasta. Kiitos ihan jokaisesta palautteesta, ne on tärkeitä! En vielä ehkä edes tajua, että miten iso juttu kirjan julkaiseminen oli. Miten paljon apua siitä on lukuisille ihmisille. Välillä epäilytti koko kirjan julkaiseminen, mutta nyt olen onnellinen että tein sen. Enää ei harmita, että käytin ehkäpä New Yorkin matkaan (tai johonkin muuhun matkaan) säästetyt rahat tähän projektiin. Alkukesästä olisi ollut ainutlaatuinen tilaisuus päästä käymään New Yorkissa, koska ystäväni oli siellä harjoittelussa, mutta lopulta kuitenkin päädyin toiseen ainutlaatuiseen vaihtoehtoon, tämän kirjan julkaisemiseen omakustanteena. 


Viime viikolla luin yhtenä iltana kirjan ajatuksen ja nenäliinojen kanssa. Ajattelin kyllä, että en halua lukea kirjaa pitkään aikaan, koska olin postittanut niin monta kirjaa. Mutta en kuitenkaan malttanut jättää kirjaa lukematta. Olipa ihanaa ja koskettavaa lukea kirja ilman, että tarvitsi miettiä kieliopillisia asioita yms. Sain keskittyä tarinoiden sisältöön niiden ulkoasun sijaan. Kaikki tarinat ovat äärettömän koskettavia ja suoraan sydämestä kirjoitettuja. Jokainen tarina on yhtä tärkeä ja arvokas tässä kirjassa. Kirja on täydellinen juuri näiden tarinoiden ansiosta. 

Olen sähköpostitellut kustantamon yhteyshenkilön kanssa lähes päivittäin, milloin mistäkin asiasta. Eilen sain häneltä sähköpostin, joka todella piristi mua, kun olen sairaana. Tässä tärkein osa sähköpostista:

"Kirjasi on mielestämme todella hyvin valmisteltu ja käsittelee tärkeää aihetta. Haluaisimme tukea sinua kirjan markkinoinnissa ja olemme yhdessä PR-toimistomme kanssa miettineet haastattelun tarjoamista johonkin naistenlehteen, esimerkiksi Kauneus & Terveys. Joka numerossa on palsta, jossa julkaistaan juttu selviytyjästä, ja mielestämme sinun tarinasi sopisi tähän hyvin. Mitä mieltä sinä olet tällaisesta, olisitko kiinnostunut/halukas haastatteluun? Kysyn nyt ihan vain alustavasti, että olisiko sinulla mielenkiintoa, jotta voisimme tarjota juttua lehdelle.  
Lisäksi haluaisimme kutsua sinut messuosastollemme Helsingin kirjamessuille, jotka järjestetään 24.-27.10. Huomasin, että olit edellisen kirjasi julkaisuvuonna myös mukana. Kutsumme joka vuosi 5-6 kirjailijaa osastollemme tapaamaan lukijoita, meitä ja keskustelemaan kirjasta. Varsinaista ohjelmaa, eli esimerkiksi haastatteluja, esittelyjä tms. emme valitettavasti pysty järjestämään tilan ja ajan puutteesta, mutta lisäisimme sinun nimesi ja kirjasi osastomme ohjelmaan. Ohjelma julkaistaan meidän Facebook-sivuilla sekä messuohjelmassa ja voisit toki itsekin mainostaa tätä esimerkiksi blogissasi. Laittaisimme tietenkin muutaman kappaleen kirjaasi näytteille osastollemme veloituksetta.Mitä sanot, haluaisitko tulla vierailemaan osastollemme?"

Mahtavaa! Annoin luvan tarjota haastattelua naistenlehtiin. Muitakin lehtijuttuja on ilmeisesti lähiaikoina tulossa, mutta kerron niistä sitten kun ovat ajankohtaisia. Kirjamessuille olen jokatapauksessa aikonut mennä, joten menen yhtenä päivänä pariksi tunniksi BoD:n osastolle. Siitäkin lisää sitten lähempänä kirjamessuja. 

Minusta on tuntunut hyvältä, että BoD on ymmärtänyt kirjan merkityksen. Tarkoitan tällä siis sitä, että mikään perinteinen kustantamo johon käsikirjoitusta tarjosin, ei ilmeisesti nähnyt aihetta niin tärkeänä, että olisi kirjan julkaissut. Joten on hienoa, että kun päädyin julkaisemaan kirjan  omakustanteena, BoD haluaa tukea minua kirjan markkinoinnissa. 

Kun luen/kuuntelen kaikkia koskettavia palautteita, muistan joka kerta mielessäni kiittää kaikkia teitä, jotka kirjoititte tarinanne tähän kirjaan. Ilman teidän tarinoita ei edelleenkään olisi tätä kirjaa, jota monet ovat kehuneet. Yksi mun unelmista on toteutunut. Ikävistä pohjattomin.

2 kommenttia: