keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Telkkarijuttu

Ehkä kaikista haastatteluista toiseksi vaikein oli viime torstaina (vaikein ja jännittävin oli Toistaiseksi tuntemattomasta syystä -jakson kuvaukset). Syitä tähän vaikeaan ja jännittävään haastatteluun oli kaksi: telkkarihaastattelu ja haastattelijana hyvä ystävä. Ystäväni siis on Ylellä töissä ja kysyi, että voisiko haastatella minua omakustannekirjajuttuun. Suostuin saman tien, ja vasta jälkeenpäin kysyin, että tuleekos se juttu lehteen vai telkkariin vai minne. Vastaus oli, että telkkariin ja mahdollisesti myös radioon ja nettiin. Hups, mihinkähän tuli lupauduttua.

Onneksi en ollut ainut joka jännitti haastattelua. Oli ihan kummallinen tilanne kun yritettiin asiallisesti ja nauramatta keskustella, kun normaalisti höpötellään kaikkea. Onpahan nyt tuollainenkin koettu. Jotenkin voisi ajatella, että ei jännittäisi niin paljoa, kun on tuttu haastattelija, mutta näköjään sekin jännittää. Jos joku olisi sanonut meille lukiossa, että ollaan n. 10 vuoden päästä samassa telkkariohjelmassa, toinen toimittajana ja toinen kirjailijana, niin oltais saatettu ehkä nauraa. :)

Juttu oli maanantaina (23.9.) Itä-Suomen alueuutisissa. Samana päivänä olin myös RadioSavossa, vaikka ystäväni sanoi, että se juttu ei ehkä tule radioon. Isä soitti minulle ja sanoi, että olen radiossa. Ehdin itse vain vähän kuunnella lopusta sitä haastattelua. Oli ensimmäinen kerta, kun olin radiossa!

Minulle iskee aina järkyttävä itsekritiikki kun olen ollut lehdessä tai telkkarissa tms. Hiukset ei ole hyvin, näytän tyhmältä ja puhun kummallisesti. Minulla oli lisäksi vielä kamala flunssa kun juttua kuvattiin. Samantyylistä itsekritiikkiä huomasin myös ystävälläni, joten ehkä se on ihan normaalia. Aina huomaa vain ne virheet omasta esiintymisestä tms., vaikka kukaan muu ei välttämättä mitään huomaisi. 

Tulipas nyt kunnon avautuminen aiheesta.

Tekstiversio haastattelusta: Yle uutiset ja Itä-Suomen alueuutiset, minun osuus alkaa kohdasta 6:20 Alueuutiset 23.9.2013

Tänään yksi toimittaja otti minuun yhteyttä ja pyysi kirjan luettavaksi. Kerron sitten myöhemmin tarkemmin että onko tulossa juttu ja mihin lehteen. On kyllä mahtavaa, että kirja saa näkyvyyttä, koska aihe on todella tärkeä! (muokkaus seuraavana päivänä: kustantamo ilmoitti että yksi lehti olisi kiinnostunut tekemään jutun, joten tiedossa nyt ainakin kaksi lehtijuttua!)

Ainiin. Olen myynyt kaikki kirjat joita itselleni tilasin, joten jatkossa kirjaa voi ostaa mm. täältä:
suomalainen.com

5 kommenttia:

 1. Hyvin meni radio- ja telkkarihaastattelu! Kuvittelet vaan omiasi :)

  VastaaPoista
 2. olit paras, ite en pystys !! :o
  -Ninni ;)

  VastaaPoista
 3. Kyllä säkin Ninni varmasti pystyisit ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kun linkkasit blogisi postaukseeni!

  Tein kaikista blogeista suuren blogipostauksen joihin kirjoitin kaikista blogeista pienen arvostelun! Käyhän kurkkaamassa mitä kirjoitin blogistasi!

  http://andmaybethatsonlyanattraction.blogspot.fi/2013/10/suuri-blogipostaus.html

  ♥: Sini

  VastaaPoista