Liian nuori

Liian nuori (kevät 2009)


Omien kokemusten pohjalta romaaniksi kirjoitettu esikoiskirjani, joka kertoo tarinan siitä, 
kuinka koko elämä muuttuu, kun pikkusisko kuolee traagisesti liikenneonnettomuudessa. Valitettavasti vaikeilla asioilla on tapana kasaantua - niin myös kirjan päähenkilö Krista joutuu taistelemaan monien vaikeuksien kanssa. Krista kohtaa asioita, joiden ei pitäisi kuulua kenenkään nuoren elämään. Mikä auttaa elämässä eteenpäin silloinkin, kun tuntuu, että valoa ei näy missään?

Monta vuotta haaveenani oli kirjoittaa kirja, koska kirjoittaminen on ollut minulle merkittävin kanava käsitellä elämän suruja ja iloja. Välillä kirjoittaminen on niin paljon helpompaa kuin puhuminen. Luulin, että kirja jäisi vain saavuttamattomaksi haaveeksi, kunnes jouluna 2007 päätin, että alan tehdä haaveestani totta. Kirjoittaminen oli erittäin rankka prosessi, ilman kyyneliä en siitä selvinnyt. Kirjan kirjoittaminen oli minulle terapiaa, ja kirjan julkaisun jälkeen toivoin, että joku muu saisi lohtua niistä sanoista, jotka tuottivat minulle tuskaa. 

Päätin heti aluksi, että julkaisen kirjan omakustaneena. Tiesin, että perinteisen kustantamon kautta julkaisussa kilpailu on kovaa. En lähettänyt käsikirjoitusta yhteenkään perinteiseen kustantamoon, koska kirja oli hyvin henkilökohtainen. Jos olisin saanut kielteisiä vastauksia, olisi tuntunut, että samalla olisin saanut kielteisen vastauksen omasta elämästäni. En olisi kestänyt, jos oman elämän pohjalta kirjoitettua käsikirjoitusta olisi lähdetty arvostelemaan. En ole katunut päätöstä julkaista kirja omakustanteena. 

Kirjaa voi ostaa täältä:
BoD Shop
Suomalainen kirjakauppa